T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - ŞEHİT RAMAZAN SARIKAYA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Haberler

Nis

Yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk ulusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle ɑnıyoruz. 

Şbt

8. Sınıf öğrencilerimize yönelik LGS ve 12. Sınıf öğrencilerimize yönelik YKS-TYT denemelerimiz iki haftada bir düzenli olarak yapılmaktadır.

Şbt

BAĞKUT (Bağcılar Arama Kurtarma) ekibi tarafından Afetlere Hazırlık Eğitimi verildi.

Şbt

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Bursa Gezisine 11 ve 12. sınıflarımız katılım sağladılar. 

Şbt

9. ve 10. sınıf öğrencilerimize ÇEKOM tarafından Cinsel Kimlik Bozukluğu konusunda seminer verilmiştir.

Ara

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

“Sözlük Özgürlüktür”

“Bir dildeki sözlerin bütünü; söz hazinesi, söz dağarcığı, sözcük hazinesi, kelime hazinesi, kelime kadrosu, vokabüler” olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığı, aynı zamanda bireyin öğrenme yaşantısı boyunca depoladığı birikimi ifade etmektedir. Söz varlığının önemi sadece bununla sınırlı kalmayıp bireyin anlama ve anlatma becerisini de etkilemektedir.

Sözcük ile kavram arasında yakın bir ilişki mevcuttur. Sözcük söylendiğinde onu karşılayan kavram akla gelir. Bunun gerçekleşebilmesi için de bireyin o sözcüğün anlamına hâkim olması ve sözcükle ilgili kavramı gözünün önüne getirebilmesi, zihninde canlandırabilmesi gerekir.

Sözcük ve kavram zenginliği aynı zamanda düşünce zenginliğine işaret eder. İnsanın sözcük ve kavram yönünden zengin bir birikime sahip olması, düşüncede de zengin olmasını sağlar. Öğrencilerimiz için söz varlığını en verimli şekilde artırmayı ve kullanmayı sağlayacak ortam ise okullardır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir. 

Ara

Doğal afet; insanlara zarar veren olayların genel adıdır. Can ve mal kaybına yol açan ve kontrol edilmeyen doğal olayları içerir. Bazı doğal afetler, yeryüzünün bazı bölgelerinde daha çok meydana gelir. Deprem, heyelan, çığ, sel ve don gibi bazı afetlerin sonuçları doğrudan ve hemen ortaya çıkar.

Ara

Karbonmonoksit Zehirlenmeleri için öğrencilerimiz gerekli videoları ve sunuları izleyerek bilgilendirildiler.

Ara

Öğrencilerimize alanında uzman kişi tarafından ilk yardım eğitimi verildi.

Ara

20-26 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nda öğrencilere diş fırçalama eğitimi Fen Bilimleri öğretmeni E. Tuğçe DOĞAN tarafından verildi. Koridor ve panolara bilgilendirici yazılar ve görseller asıldı.

Ara

10 tane ortaokul öğrencimiz Bağcılar Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu 21. Çocuk Şurası'na katılım sağladılar.

Kas

8. sınıf öğrencilerimizin anne babalarının katılımıyla bir veli toplantısı yaptık.

Toplantıda LGS ve okul başarısı hakkında konuşmalar yapıldı. PDR öğretmenimiz LGS hakkında velilerimizi bilgilendirdi. Branş öğretmenlerimiz, öğrencilerin başarı düzeyini artırabilmek adına neler yapılması gerektiğiyle ilgili konuşmalar yaptı. Öğrencilerin verimli çalışmaları açısından iş birliği yapılması gerektiği üzerinde duruldu. Branş öğretmenlerimiz koçluk yaptığı öğrencilerin velileriyle toplantı sonunda ayrıca görüştü.

Kas

5. Sınıf Fen Bilimleri dersinde "Canlılar Dünyası" ünitesinde mikroskobik canlıları ve mantarları daha yakından tanımak için okulumuz öğrencileri ile birlikte turşu kurduk.

Kas

Kitap okuma alışkanlığı kazandığımızda televizyon, telefon ve internete olan bağımlılığımız yerini kitaplara bırakıyor. Böylelikle daha üretken ve yaratıcılığının sınırlarını zorlayan bireyler haline geliyoruz. Bu bağlamda okulumuzda öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte hafta içi her gün ve haftalık 1 ders saati kaydırmalı olarak "kitap okuma saati" yapmaktayız. Bu sayede öğrencilerimize  kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hedeflenmekte ve sürekliliğinin sağlanmasına özen göstermekteyiz.

Unutmamalıyız ki,

"Kitap okumadan geçen bir gün, yitirilmiş bir gündür."

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası için Tarih Öğretmenimiz Meryem ERCİYAS'a hazırlamış olduğu pano ve emeği için teşekkür ederiz.