T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - ŞEHİT RAMAZAN SARIKAYA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

6. Sınıflar ile Proteinler Nasıl Sindirilir Deneyimiz

Fen Bilimleri dersinde "Besinlerin kana geçebilmesi için sindirime uğraması gerektiğini açıklar." kazanımına uygun olarak deney yapıldı. Deneyde çiğ iri parçalı ciğer, çiğ küçük parçalı ciğer, süt ve hidroklorik asit kullanıldı. Deney sonucunda sindirimin daha kolay olması için yavaş yavaş çiğneyerek yemek yenilmesi gerektiği anlaşıldı. Proteinlerin kimyasal sindirimin mide asidi ile olduğu açıklandı.  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.11.2022 - Güncelleme: 26.11.2022 00:32 - Görüntülenme: 425
  Beğen | 15  kişi beğendi